Vedella amb bolets

INGREDIENTS

1.200 g de vedella
800 g de rovellons
1 ceba
1 pastanaga
3 tomàquets madurs
125 g de farina
60 g de mantega blanca
1 fulla de llorer
4 o 5 grans de pebre negre
1 copa de conyac
Oli
Sal

QUÈ PODEM APROFITAR:

Restes de verdures que tinguem per afegir al sofregit, així com llorer o altres espècies.

ELABORACIÓ:
  • Talleu la carn en bistecs.
  • Peleu i talleu la ceba a tires i la pastanaga a rodanxes fines.
  • Peleu i piqueu els tomàquets.
  • Marineu els bistecs i fregiu-los en una cassola amb la mantega i una mica d’oli a foc fort.
  • Quan estiguin una mica daurats, retireu els bistecs i conserveu-los amb el mateix oli.
  • Sofregiu la ceba i la pastanaga i afegiu-hi el tomàquet triturat i una mica de llorer.
  • Al final del sofregit, hi podeu afegir un raget d’aiguardent i uns granets de pebre.
  • Cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho bullir a foc lent durant uns minutets.
  • Afegiu-hi la carn i deixeu-la coure a foc lent fins que estigui ben tendra.
  • Retireu la carn i coleu la salsa. Reserveu-ho.
  • Netegeu els rovellons, talleu-los i, un cop salats, fregiu-los en una paella.
  • Barregeu-ho tot en una paella i deixeu-ho bullir.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Quan coguis els aliments, fes-ho amb la tapa posada, així s’aprofita millor l’energia.
  • Si tens una cuina elèctrica, apaga el fogó una mica abans de que el menjar estigui del tot fet, per aprofitar l’escalfor residual.
  • Compra la carn a la carnisseria per tal d’evitar la safata d’un sol ús.
  • Si no és temporada de rovellons, utilitzar bolets de temporada.
RECICLA:

Restes de menjar.

Envàs de la mantega, tap de l’ampolla de conyac, envàs de la sal, ampolla de l’oli (si és de plàstic) i el tap de l’ampolla d’oli.

Envàs de la farina.

Ampolla de conyac i ampolla de l’oli (si és de vidre).

RECEPTA PROPOSADA PER:

Sandra Martínez Palacios

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>