Torronada de cigrons

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
450g de cigrons
4 talls de cansalada viada sencers i 2 talls en trossets petits
oli
sal

ELABORACIÓ:
  • Els cigrons poden ser secs o cuits (millor comprats a plaça que els de pot de conserva, doncs surten més gustosos).
  • Si són secs, la nit abans els posarem en remull i al dia següent els bullirem.
  • En una paella amb oli d’oliva i sal fregirem la cansalada tallada a trossets petits; quan hagi agafat un bon color, hi afegirem els cigrons i els anirem aixafant amb una forquilla, fins que quedi una pasta com un puré espès. Aquesta pasta, s’ha d’anar torrant per totes dues bandes fins que sigui comparable a una truita de patata.
  • Es pot servir acompanyat dels talls de cansalada o de pa, fregits ben cruixents.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Sempre que puguis compra cigrons a granel, sense envasos innecessaris.
  • En cas d’haver de comprar els cigrons envasats procura que l’envàs sigui de vidre.
  • Sempre que puguis busca la utilitat que poden tenir els residus que generes. El pot de vidre dels cigrons es pot reutilitzar per guardar-hi aliments.
  • En el cas que hagis de llençar el pot de vidre, fes-ho sense taps ni tapes.
RECICLA:

Paper de carnisseria, ampolla d’oli i envàs de la sal.

Pot dels cigrons.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Rut Fernández

Bookmark and Share

Una comentari en l'entrada: Torronada de cigrons

  1. Pilar Arbós diu:

    La meva maare fa una pasta semblant amb les restes del brou de carn, on hi ha posat cigrons. És bonisima!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>