Sopa de fredolics

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
400gr de fredolics
1 ceba
1/2 de llet
1/2 de caldo
1 cullerada de farina
50cc de crema de llet
unes gotes de conyac

QUÈ PODEM APROFITAR:

Bolets del temps.
Podem aprofitar el caldo que tinguem congelat d’altres cuinades. En canvi, si fem caldo i ens sobra podem congelar-lo com fi fossin glaçons. Donarà gust a molts plats i ens estalviarem les pastilles de “caldo” industrials.

ELABORACIÓ:
  • Rentar bé els fredolics i deixar-los escórrer. .
  • Posar una paella al foc amb una mica d’oli i fregir la ceba picada sense que quedi massa torrada.
  • Afegim 3/4 parts dels bolets i anem remenant perquè treguin tota l’aigua.
  • Deixant-los coure una mica afegirem una cullerada de farina i deixarem coure una mica més.
  • Posarem en una olla 1/2 litre de llet i 1/2 de caldo, farem arrencar el bull afegirem els bolets la sal i unes gotes de conyac.
  • Ho passarem tot per la batedora, ho tornarem a posar al foc sense deixar de remenar amb la batedora fins que torni a bullir.
  • Al servir-la afegirem una mica de crema de llet i uns quans fredolics que haurem saltejat.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Cal evitar que la flama sobresurti de la base del recipient o que el fogó sigui més gran ja que és escalfor que es perd.
  • La neteja acurada dels fogons i de les plaques vitroceràmiques és imprescindible per a un aprofitament màxim de l’energia i evitar el risc de cremades i accidents.
RECICLA:

es restes de bolets i la pell de la ceba.

El bric o ampolla de la llet, de la crema de llet i del caldo (si és comprat).

L’ampolla de conyac.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Rosa LLobet Suarez

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>