Sopa de ceba de la Montse

INGREDIENTS

1 ceba gran
Llesques de pa sec (com a mínim mitja baguette)
Oli
Sal
Formatge ratllat

QUÈ PODEM APROFITAR:

Aprofitarem pa sec, llesques que anem acumulant diferents dies de la setmana.

ELABORACIÓ:
  • Posem a bullir la ceba triturada dins l’aigua.
  • Quan l’aigua ja ha agafat color de la ceba, afegim el pa tallat en llesques fines. Hi afegim un bon raig d’oli i sal.
  • Ho deixem bullir “alegrement” durant uns 20 minuts.
  • Quan veiem que ja es va espessint, apaguem el foc i ho triturem tot amb la batedora.
  • El toc del xef: posem la sopa en un plat que pugui anar al forn, posem a sobre una llesca de pa ben fina i a sobre el formatge ratllat. Ho posem tot a gratinar i llestos!
BONES PRÀCTIQUES:
  • Per evitar que se’ns assequi el pa, talleu-lo a trossos i congeleu-lo.
  • Sempre que puguem triem els productes d’envasos de vidre abans que els productes que venen envasats en bric o plàstic. El vidre és 100% reciclable.
  • Sempre que puguem triem els productes amb envasos de paper-cartró abans que els productes amb envasos de plàstic.. El paper-cartró és més fàcil de reciclar.
RECICLA:

Pell de la ceba

Envàs de la sal (si és de plàstic), envàs del formatge ratllat, ampolla i tap de l’oli (si és de plàstic)

Envàs de la sal (si és de cartró).

Ampolla de l’oli (si és de vidre).

RECEPTA PROPOSADA PER:

Marta Rico Iñigo

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>