Salsa de formatge i codonyat

INGREDIENTS

Formatge que tinguem a la nevera
Sal
Nata per cuinar
Trossets de codonyat

QUÈ PODEM APROFITAR:

Restes de codony
Hi ha moltes formes d’utilitzar el codonyat: all i oli de codony, beixamel amb una mica de codonyat, mandonguilles amb un trosset de codonyat al mig (fer-les com sempre però ficant al centre una mica de codonyat i ja està), unes croquetes de pollastre amb trossets de codonyat, pit de pollastre farcit i arrebossat de pernil dolç, formatge i codonyat, una salsa de formatge amb codonyat per qualsevol carn o peix,…

També recordeu que el codony és una forma natural de perfumar els armaris. Amb les peles i les llavors de codony és fa una gelatina natural que podem fer servir per espessir melmelades, pastissos, etc.

ELABORACIÓ:
  • En un paella posem la nata i els trossets de formatge.
  • Quan s’hagi fos el formatge, afegim els trossets de codonyat.
  • Deixem uns minuts fins que la salsa tingui la consistència que ens agradi i ja estarà.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Sempre que puguem triem els productes d’envasos de vidre abans que els productes que venen envasats en bric o plàstic. El vidre és 100% reciclable.
  • Sempre que puguem triem els productes amb envasos de paper-cartró abans que els productes amb envasos de plàstic.. El paper-cartró és més fàcil de reciclar.
RECICLA:

Restes de codony

Envàs de la nata, de la sal i del formatge.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Àngels Yllescas, l’ecocuinera

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>