INGREDIENTS
Per a 4 persones:
1 butifarra o salsitxes del Bruc (ja cuites, les que sobren de la barbacoa)
Llesques de pa de pagès
Tomàquet fregit
Formatge ratllat (o bé podem ratllar alguna punta de formatge que tinguem a la nevera)
Orenga
QUÈ PODEM APROFITAR:
Quan fem una barbacoa sobint ens sobra menjar. A casa aprofitem les butifarres i les llesques de pa de pagès que ens sobren per fer-ne pizzes l’endemà i queden boníssimes. També podeu aprofitar els culs de formatge que tingueu a la nevera.
ELABORACIÓ:
- Col·loquem a la plata del forn les llesques de pa de pagès que van sobrar.
- Posem una cullerada de tomàquet fregit a cada llesca de pa i l’escampem.
- Anem omplint les llesques de pa amb les butifarres o salsitxes tallades a rodanxes.
- Posem per sobre formatge ratllat i orenga al gust.
- Ho posem al forn a 280ºC uns 10-15 minuts.
BONES PRÀCTIQUES:
- Sempre que puguis compra productes a granel, sense envasos innecessaris, procura anar a comprar el pa amb una bossa de roba.
- En cas d’haver de comprar productes envasats procura que l’envàs sigui de cartró o vidre.
- Sempre que puguis busca la utilitat que poden tenir els residus que generes. El pot de vidre del tomàquet fregit es pot reutilitzar per guardar-hi aliments.
- En el cas que hagis de llençar el pot de vidre, fes-ho sense taps ni tapes.
RECICLA:

Pell del formatge.

Paper de carnisseria.

Pot de tomàquet fregit, pot d’orenga.
RECEPTA PROPOSADA PER:
Eva Belmonte i Pons