Pastís de poma (2)

INGREDIENTS

Per a 8 persones:
Massa de pasta de full
1 kg de pomes
1 got de nata líquida
150 g de sucre
3 o 4 ous (segons el tamany)
1 mica de sal
Melmelada de préssec

QUÈ PODEM APROFITAR:

Les pomes que ens queden al fruiter arrugades o que s’estan fent malbé.

ELABORACIÓ:
  • Poseu la pasta de full en un motlle rodó i fiqueu al forn a 180ºC durant 10 minuts.
  • Peleu 2 pomes i les talleu a làmines i les reserveu.
  • Peleu la resta de pomes i les talleu petites. Les poseu en un plat tapades amb film i les poseu al microones durant 90 segons.
  • Poseu el ous, la nata i el sucre en un bol i ho remeneu bé.
  • Poseu la barreja dins de la massa i afegiu les pomes que hem cuit al microones.
  • Ho cobriu tot amb les làmines de poma que havíem reservat i ho fiqueu al forn a 180ºC durant 30 minuts.
  • Per acabar, pinteu les pomes amb melmelada de préssec.
  • La deixem refredar una mica i la poseu una estona a la nevera.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Si fas servir les fruites de temporada aconseguiràs un bon estalvi energètic, millors preus i bon sabor.
  • Evita comprar la fruita envasada, compra la fruita a granel.
  • Ves al mercat amb bosses reutilitzables, el cabàs o el carro. Evitaràs l’ús excessiu de bosses de plàstic.
  • Sempre que puguis busca la utilitat que poden tenir els residus que generes. Els pots de la melmelada de vidre es poden utilitzar per fer melmelada casolana.
RECICLA:

Pells de les fruites i closques d’ou.

Bric o la xapa de l’ampolla de la nata líquida, envàs de la massa (sinó és casolana), envàs de la sal, envàs del sucre i tapa del pot de melmelada.

Ouera dels ous (si és de cartró), envàs del sucre, cartró de l’envàs de la massa (sinó és casolana).

Ampolla de vidre de la nata líquida i pot de la melmelada.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Eva Belmonte i Pons

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>