Pastís de ceba

INGREDIENTS

Per la pasta brisa:
200 g de farina
100 g de mantega o margarina
3 l d’aigua
sal

Pel farcit:
700 g de ceba
3 ous
300 c.c. de llet
sal, pebre, nou moscada i oli

QUÈ PODEM APROFITAR:

Cebes que es comencin a grillar o a passar-se.

ELABORACIÓ:
    Per fer la pasta brisa:

  • Fer un cercle amb part de la farina i al centre posar-hi l’aigua, la mantega i la sal. Treballar la barreja amb una forquilla, afegir-hi la resta de la farina i amassar-ho fins que quedi la textura de pasta brisa.
  • Deixar reposar la massa a la nevera durant 10 minuts.
  • Estirar la massa amb un corró i col•locar-la en un motlle prèviament untat amb mantega.
  • Pel farcit:

  • Pelar i tallar les cebes a làmines.
  • Coure-les a foc lent amb una mica d’oli fins que estiguin transparents.
  • Posar-hi sal, pebre i una mica de nou moscada.
  • Batre els ous, barrejar-los amb la llet i afegir-los a la ceba.
  • Posar el farcit sobre la pasta brisa prèviament una mica enfornada.
  • Coure al forn durant 25 minuts a 180ºC i servir tebi.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Si us sobra massa de la pasta brisa, la podeu guardar en un taper i congelar-la.
  • Sempre que puguis busca la utilitat que poden tenir els residus que generes. Els potets de les espècies per guardar altres espècies.
RECICLA:

Closques d’ous i pells de les cebes.

Envàs de la mantega, sal, bric de la llet, taps o pots (si són de plàstic) del pebre i nou moscada, ouera (si és de plàstic).

Envàs de la farina, ouera (si és de cartró).

Pots del pebre i la nou moscada (si són de vidre).

RECEPTA PROPOSADA PER:

Delfina Palomar

Bookmark and Share

Una comentari en l'entrada: Pastís de ceba

  1. Sergi Salvany diu:

    Fàcil i té una pinta boníssima!! la faré!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>