Pastís de brossat amb gelatina de mel

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
120 gr. de galetes tipus maria
½ l. de llet
100 gr. de mantega
400 gr. de brossat
70 gr. de sucre
4 sobres de quallada
100 gr. de mel
4 fulles de gelatina

QUÈ PODEM APROFITAR:

Es poden fer servir tot tipus de galetes, aprofiteu tot el que tingueu, canviarà el sabor. Si us queden bocinets de xocolata també podeu afegir-los a la massa o al formatge.

ELABORACIÓ:
  • Enceneu el forn a 180º
  • Tritureu les galetes i afegiu la mantega desfeta. Poseu aquesta barreja en un motlle, prèviament untat amb mantega.
  • Amb el brossat, la llet, el sucre i els sobres de quallada feu una barreja i aboqueu-la en el motllo.
  • Poseu-ho al forn durant uns 30 minuts.
  • Deixeu-ho refredar durant 4 hores.
  • Poseu la mel i 50 gr. d’aigua a bullir.
  • Rehidrateu la gelatina i poseu-la amb la mel.
  • Un cop fred el pastís aboqueu la gelatina de mel i deixeu-lo refredar.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Compreu productes locals. La mel és un producte que recorda la zona d’on prové, feu servir la de vora de casa vostra.
  • No utilitzeu motllos d’un sol ús, no genereu residus inútils.
  • Si us sobra pastís, es manté molt bé a la nevera dins un recipient amb tapa. No feu servir paper d’alumini o plàstic per embolicar-lo.
  • Sempre que puguis busca la utilitat que poden tenir els residus que generes. El pot de vidre de la mel es pot reutilitzar per guardar-hi aliments.
  • En el cas que hagis de llençar el pot de vidre, fes-ho sense taps ni tapes.
RECICLA:

Embolcall de les galetes, bric de llet, envàs de la mantega, sobres de quallada.

Envàs del sucre.

Pot de mel.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Àngels Yllescas – Ecocuinera

Bookmark and Share

Una comentari en l'entrada: Pastís de brossat amb gelatina de mel

  1. Recicla't a la cuina diu:

    Per qui no ho conegui, el brossat és com un mató!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>