Paella d’arròs

INGREDIENTS

Tomàquets
Cebes
Porros
Alls
Pastanagues
Peix per fer el brou
Oli
Arròs
1 sèpia per cap
1 llagostí per cap
2 musclos per cap
Cloïsses
Pèsols

QUÈ PODEM APROFITAR:

Espines i caps de peix. Es trinxa la verdura del brou, que, altrament, no s’aprofitaria en poca aigua, perquè quedi concentrada. Aquest concentrat pot ser la base de nous plats de peix, com ara pops a la cassola o bé aquest arròs de peix, que queda amb un gust molt intens.

ELABORACIÓ:
  • Es tracta d’elaborar el sofregit de l’arròs amb les restes del brou de peix fet el dia abans.
  • Es trinxa la verdura del brou, que, altrament, no s’aprofitaria, en poca aigua perquè quedi concentrada. Aquest concentrat pot ser la base de nous plats de peix, com ara pops a la cassola o bé aquest arròs de peix, que queda amb un gust molt intens.
  • En lloc de sofregit, sofregirem una part del concentrat, seguidament hi afegim l’arròs i poc després el caldo i la sèpia, ja passada per la paella.
  • Al final, s’hi afegeixen la resta d’ingredients. Aquest arròs només porta 20 minuts de cocció.
  • Finalment, es pot enrossir al forn durant 10 minuts a 170ºC.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Sempre que puguuis tria els productes frescos i de la terra, abans que els congelats. Així evitaràs generar més envasos.
  • Evita que la flama del fogó sobresurti de la base del recipient o que aquest sigui més petit que el fogó ja que és escalfor que es perd.
  • Ves al mercat amb bosses reutilitzables, el cabàs o el carro. Evitaràs l’ús excessiu de bosses de plàstic.
RECICLA:

Restes de verdura, peix i marisc i closques de marisc.

Ampolla de l’oli, tap de l’ampolla d’oli, envàs dels pèsols (si són congelats), safates del peix i marisc.

Cartró de l’arròs.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Pilar Arbós i Aixalà

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>