Pa d’espaguetis

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
250 g. Espaguetis
1 got de llet
3 ous
1/2 pastilla d’avecrem de pollastre
150 g. de formatge ratllat
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
50 g. de pernil dolç
4 cullerades de julivert picat
1 cullerada de “cebollino” picat
Mantega, pebre negre i sal
Olives negres i tomàquet a rodanxes per decorar

QUÈ PODEM APROFITAR:

Espaguetis cuits que us hagin sobrat i culs de formatges.

ELABORACIÓ:
  • Picar els pebrots i el pernil a trossets petits.
  • Escalfar la llet i dissoldre la pastilla d’avecrem.
  • En un vol afegir els ous batuts, la llet, el formatge ratllat, els pebrots, el pernil dolç picat, el julivert, el “cebollino”, la sal i el pebre.
  • Afegir-hi els espaguetis, remenar-ho bé i posar-ho en una safata rectangular untada amb mantega.
  • Tapar la safata amb paper d’alumini i coure al forn durant una hora i mitja.
  • Tombar-ho sobre una altra safata, deixar-ho refredar i guarnir-ho amb rodanxes de tomàquet i olives negres.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Sempre que puguis compra verdures a granel, sense envasos innecessaris.
  • A l’hora de bullir els espaguetis no esperis que l’aigua de l’aixeta surti calenta, així estalviem aigua i energia.
  • En cas d’haver de comprar productes envasats procura que l’envàs sigui de cartró o vidre.
  • Sempre que puguis busca la utilitat que poden tenir els residus que generes. El pot de vidre de les olives es pot reutilitzar per guardar-hi aliments.
  • En el cas que hagis de llençar el pot de vidre, fes-ho sense taps ni tapes.
RECICLA:

Closques d’ou, restes de verdura, pell del formatge.

Bric de llet, envàs de la mantega, envàs de la sal, paper de carnisseria.

Ouera de cartró.

Pot de les olives, pot del pebre.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Rosa M. Palau Larruga (Castellolí)

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>