Migas de pa

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
3 barres de pa dur
½ cap d’alls
Oli d’oliva
Sal
Salsitxes, carn viada o xistorra (per acompanyar)
Meló o raïm (també per acompanyar)

QUÈ PODEM APROFITAR:

Aprofitem el pa dur.

ELABORACIÓ:
  • Poseu el pa en remull amb aigua freda.
  • Quan estigui ben mullat, l’escorreu bé apretant-lo entre les mans.
  • En una cassola o paella gran, fregiu els alls pelats i oberts al llarg per la meitat amb oli d’oliva.
  • Quan es comencin a daurar, els retireu.
  • Tireu el pa a la paella amb una mica de sal i ho aneu removent fins que quedi sec per fora (20-30 min.).
  • En una altra paella, feu la carn viada, les salsitxes o la xistorra per acompanyar les migues.
  • Prepareu uns bols individuals amb el raïm o el meló per acompanyar les migues.
  • Tallar l’enciam amb juliana.
  • Per emplatar: Posar al fons del plat l’enciam i a sobre la barreja del bol.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Ves al mercat amb bosses reutilitzables, el cabàs o el carro. Evitaràs l’ús excessiu de bosses de plàstic.
  • Evita que la flama del fogó sobresurti de la base del recipient o que aquest sigui més petit que el fogó ja que és escalfor que es perd.
  • Evita comprar la fruita, verdura i la carn envasada. Sempre és millor comprar-ho a granel a la fruiteria o a la carnisseria, així ens estalviem molts envasos.
  • Sempre que puguis tria els productes d’envasos de vidre abans que els productes que venen envasats en bric o plàstic. El vidre és 100% reciclable.
RECICLA:

Restes de pa, alls, carn o fruita.

Tap de l’ampolla d’oli, ampolla de l’oli (si és de plàstic), envàs de la sal (si és de plàstic).

Envàs de la sal (si és de cartró).

Ampolla de l’oli (si és de vidre).

RECEPTA PROPOSADA PER:

Eva Belmonte i Pons, el Bruc

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>