Melmelada de taronja

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
8 taronges
400 gr. sucre
Suc de llimona

QUÈ PODEM APROFITAR:

Podem aprofitar les pells de taronja.

ELABORACIÓ:
  • Pelem les taronges evitant la part blanca que fa que amargui la melmelada.
  • Tallem la pell a tires fines.
  • Exprimim el suc de les taronges i les mesclem amb el sucre, la pell de taronja i el suc de llimona i ho deixem reposar un mínim de 2h.
  • Posem a bullir la mescla en una caçola a foc lent durant 2h. Sabrem que està apunt quan adquireixi una textura d’almívar i la pell estigui transparent. Quan refreda la melmelada es fa més espessa, vigileu que no bulli massa i la textura sigui massa dura.
  • Aprofitem dos pots de vidre i els bullim per estirilitzar-los.
  • Afegim la melmelada dins els pots de vidre, els tanquem i els posem a bullir a bany maria durant 30 minuts.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Sempre que puguis compra fruita a granel, sense envasos innecessaris.
  • A l’hora de bullir l’aigua, no esperis que surti calenta de l’aixeta, així estalviem aigua i energia.
  • Per emmagatzemar la melmelada reutilitza pots de vidre d’altres productes.
RECICLA:

Restes de fruita.

Envàs del sucre.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Recicla’t a la cuina

Bookmark and Share

3 comentaris a l'entrada: Melmelada de taronja

  1. Sergi Salvany diu:

    Justament dissabte coemntava amb una amiga el tema de fer melmelades, concretament la de taronja. Em va comentar que per a que no quedi líquida cal afegir també els pinyols a la cassola.. Algú en sap res d’això?

    • Clara Antúnez diu:

      Sergi,
      La teva amiga té raó, això es deu a que a la polpa dels cítrics no conté gaire pectina (fibra que actua com a gelificant) imprescindible per obtenir una bona textura de confitura i/o melmelada.
      Però els pinyols (de la majoria de fruites) sí que en tenen, de pectina.
      Si durant la cocció hi barreges pinyols la pectina passarà al cos de la melmelada.

  2. Sergi Salvany diu:

    doncs jo que pensava que era una tonteria sense fonament… merci!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>