Melmelada de l’àvia Montserrat

INGREDIENTS

2 kg de tomàquets madurs
750 g de sucre
1 llimona

QUÈ PODEM APROFITAR:

Aprofitarem tomàquets que tinguem madurs i que es puguin fer malbé, sovint en trobem d’oferta al mercat quan estan molt tous, ens pot anar bé comprar-ne 5 o 6 quilos i fer melmelada per la nostra despensa.

ELABORACIÓ:
  • Escaldem els tomàquets en aigua bullint per treure’n fàcilment la pell.
  • Un cop pelats els tomàquets, els posem a l’olla juntament amb el sucre. Podem tallar a trossos els tomàquets però no cal patir perquè es desfan amb l’escalfor.
  • Si ens hi agrada, podem afegir la pell d’una llimona, que quedarà confitada i donarà gustet a la melmelada.
  • Ho deixem fent xup-xup durant 1 hora aproximadament, fins que veiem que els tomàquets estan desfets i queda una textura desfeta. Si no us agrada el tomàquet a trossets podeu passar-ho per la batedora (sense les pells de llimona que millor que quedin senceres).
  • Si fem molta quantitat de melmelada, podem posar-la en potets i fer-los al bany maria per tal de poder guardar la nostra producció. O en podem regalar als nostres veïns o amics!
  • La melmelada de tomàquet és espectacular amb pa, però també acompanyant formatge. Proveu-ho!
BONES PRÀCTIQUES:
  • Intenteu fer una llista de la compra per evitar que se us faci malbé els aliments.
  • Acostumar-se a reutilitzar les restes de menjar pot fer que descobrim noves receptes, molt millors que les d’un llibre.
  • Evitem comprar la fruita, verdura i la carn envasada. Sempre és millor comprar-ho a granel a fruiteria o carnisseria, així ens estalviem molts envasos.
RECICLA:

Pells dels tomàquets

Envàs del sucre (si és de plàstic).

Envàs del sucre (si és de cartró).

RECEPTA PROPOSADA PER:

Marta Rico Iñigo

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>