La cuina responsable

Quan aneu a comprar…

  • Procureu portar el cabàs, el carro o una bossa reutilitzable per evitar acumular bosses de plàstic d’un sol ús.
  • Sempre que pugueu compreu productes a granel, sense envasos innecessaris.
  • En cas que hagueu de comprar productes envasats trieu envasos de gran format.
  • És preferible triar productes envasats en vidre o cartró.
  • Trieu productes de temporada i d’origen local. Així contribuïm a dinamitzar l’economia local i evitem els costos ambientals de transportar aliments d’origens llunyans.
  • Feu la llista de la comprar per evitar comprar productes innecessaris. Moltes vegades molts d’aquests productes s’acaben llençant.

A la cuina…

  • Practiqueu la cuina d’aprofitament. Procureu aprofitar els ingredients sobrants d’altres àpats per fer noves receptes.
  • Guardeu el menjar que ens sobri en tapers, per evitar embolicar-los en paper d’alumini o film de plàstic.
  • Procureu no utilitzar motlles d’un ús per evitar generar residus innecessaris.
  • Quan hagueu de posar aigua en un recipient per bullir, no espereu que l’aigua surti calenta. Així evitarem pèrdues d’aigua i estalviarem energia.
  • Sempre que pugueu busqueu una nova utilitat als residus que genereu. Per exemple, en un pot de vidre s’hi poden guardar aliments com la farina, el sucre, la sal, la pasta, etc.
  • Eviteu que la flama del fogó sobresurti de la base del recipient o que el fogó sigui més gran ja que és escalfor que es perd.
  • Mentre dura el procés de cocció tapeu els recipients per evitar pèrdues de calor i abaixeu el foc quan s’arribi a la temperatura correcta. Amb aquesta acció podem estalviar entre un 20 i un 30% d’energia.
  • Netegeu acuradament els fogons i les plaques vitroceràmiques per aprofitar el màxim d’energia i evitar risc de cremades i accidents.
Bookmark and Share

Els comentaris estan tancats.