Cassola de macarrons amb escalivada

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
400 grs. de macarrons
250 grs. de carn picada de vedella
150 grs. de tomàquet fregit
1 pastilla de caldo
2 cebes, aigua, oli i sal

QUÈ PODEM APROFITAR:

Del sobrant d’una escalivada elaborada per un altre plat, s’aprofita per incorporar-ho en aquest.

ELABORACIÓ:
  • En primer lloc posarem en un recipient, aigua per bullir els macarrons.
  • Hi posarem un raig d’oli i una pastilla desfeta de caldo.
  • Un cop arranqui el bull, incorporem els macarrons.
  • Quan estiguin cuits, els posem en un escorredor i els remullem sota el raig d’aigua per reduir-los.
  • A part, començarem amb el sofregit. Si és possible amb una cassola de terra.
  • Per a la seva conservació, mullarem amb aigua la seva base. Ho posem al foc lent.
  • Posarem a fregir les dues cebes tallades i quan aquesta estigui daurada, afegim la carn picada de vedella. Salem al gust.
  • Abans que la ceba i la carn estiguin cuits del tot, afegim l’escalivada tallada amb petits trossos i el tomàquet fregit.
  • Quan tot el conjunt estigui llest, incorporem el macarrons i ho barregem.
  • Deixem coure dos o tres minuts més i ho retirem del foc.
  • Deixem reposar i ja podem servir.
BONES PRÀCTIQUES:
  • No esperis que l’aigua de l’aixeta surti calenta, així estalviem aigua i energia.
  • En cas d’haver de comprar productes envasats procura que l’envàs sigui de cartró o vidre.
  • Procurem que la mida del fogó no sigui més gran que la paella, evitarem pèrdues innecessàries d’energia.
RECICLA:

Pell de les cebes i restes de menjar.

Paquet de plàstic dels macarrons, embolcall de la pastilla de caldo, ampolla d’oli buida i aixafada, paper de carnisseria de la carn picada.

Ampolla de tomàquet fregit.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Josep Maria Solé Puig

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>