Got de xocolata a la taronja amb peres al cava

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
3 peres sense pell, bullides amb cava
150 gr. de xocolata de cobertura al 70%
75 ml de nata
Pell de dues taronges ecològiques
50 gr. de sucre
Fruits secs per guarnir

QUÈ PODEM APROFITAR:

Aprofitem la pell de les taronges i les peres al cava que ens hagin sobrat d’un altre plat.
Sempre queden restes de begudes, si no teniu cava, feu servir vi. Quedarà igual de bo.
Proveu de fer-ho amb qualsevol fruita que tingueu a casa. Si està una mica lletja és igual, com la fem a bocinets no es notarà.

ELABORACIÓ:
  • Netegeu les taronges amb un raspall.
  • Talleu en juliana la pell de la taronja sense la part blanca
  • Poseu un recipient al foc amb aigua, quan arranqui el bull fiqueu-hi les tires de taronja durant uns 2 minuts. Traieu-les. Repetiu aquesta operació un parell de cops més.
  • Poseu la xocolata, la nata i la pell de les taronges al bany maria.
  • Talleu les peres a bocinets.
  • Poseu el cava de bullir les peres en una paella i deixeu-lo reduir fins que tingui aspecte d’almívar.
  • Fiqueu en el fons d’un got la xocolata, a sobre les peres, un altra capa de xocolata i almívar. Finalment els fruits secs.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Aneu a comprar amb cistell, eviteu omplir casa vostra de bosses de plàstic.
  • Quan hagueu de posar aigua en un recipient per bullir, no espereu que l’aigua surti calenta. Així evitarem pèrdues d’aigua i estalviarem energia.
RECICLA:

Pells i closques dels fruits secs.

Paper de plata de la xocolata i Xapa del pot de nata o bric de la nata.

Cartró de la xocolata i Paper del sucre.

Pot de la nata.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Àngels Yllescas- Eco cuinera

Bookmark and Share