Fideuà de pollastre amb bolets

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
350 gr. de fideus cabell d’àngel
1 l. de brou de carn
250 gr. de bolets variats
1 ceba
300 gr. de restes de pollastre
4 grills d’all
2 tomàquets madurs
Farigola i romaní
Pebre negre
Oli d’oliva
sal

QUÈ PODEM APROFITAR:

Aquest és un plat de sobres, el retalls de pollastre d’altres plats es poden congelar i aprofitar per fer aquest plat.
El brou és una forma de fer servir ossos, talls de carn, verdures… feu-ne quantitat i congeleu-lo com si fossin glaçons. Donarà gust a molts plats i us estalviareu les pastilles de “caldo” industrials.
No feu servir els millors bolets, podeu aprofitar els bolets “lletjos” o trencats que van a millor preu i és una manera de no llençar recursos.
Aquest plat es pot menjar l’endemà, acompanyeu-lo d’un all-i-oli.

ELABORACIÓ:
  • Poseu el brou al foc.
  • Talleu a daus petits la ceba i l’all.
  • Peleu els tomàquets i ratlleu-los.
  • En una cassola amb una mica d’oli, afegiu el pollastre en trossets d’uns 2 cm fins que estiguin daurats, els traieu i reserveu.
  • A la mateixa paella poseu la ceba, a foc baix.
  • Quan estigui daurada afegiu l’all i seguidament el tomàquet.
  • Afegiu la farigola i el romaní.
  • Afegiu els bolets tallats de forma irregular.
  • Daureu els fideus a la cassola, afegiu la carn reservada i poseu una mica del brou calent.
  • Aneu afegint brou fins que els fideus “s’aixequin”.
  • Podeu acabar el plat al forn.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Trieu productes de temporada i d’origen local. Així contribuïm a dinamitzar l’economia local i evitem els costos ambientals de transportar aliments d’origens llunyans.
  • Mentre dura el procés de cocció tapeu els recipients per evitar pèrdues de calor i abaixeu el foc quan s’arribi a la temperatura correcta. Amb aquesta acció podem estalviar entre un 20 i un 30% d’energia.
RECICLA:

Restes de menjar.

Embolcall dels fideus, l’ampolla d’oli aixafada i el pot de la sal.

El pot del pebre.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Àngels Yllescas- Eco cuinera

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>