Estofat de vedella

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
600 Gr. Vedella
2 Alls
1 Ceba
3 Tomàquets
Julibert
1 Tros de Canyella
Conyac
LLorer
1 Cullerada de xocolata en pols
Pebre Negre
Pebre Vermell
2 Pastilles D’Avecrem
Oli, sal
un got de Vi
4 Patates

QUÈ PODEM APROFITAR:

Caldo que tinguem congelat, en comptes de les pastilles de caldo preparades.

ELABORACIÓ:
  • Primer de tot, posem la vedella, la ceba i els alls a daurar-se amb l’oli tot junt.
  • Un cop ja està a punt hi afegim els tomàquets ratllats, el julivert ben picat, un tros de canyella, un rajolí de conyac, les 2 fulles de llorer i les 2 pastilles d’avecrem ben aixafades.
  • A continuació un cop ja està tot barrejat hi afegim un litre d’aigua aproximadament, al gust de cadascú, per poder-hi posar les patates i que bullin una hora. Així la vedella quedarà ben tendre (vigileu que les patates no es desfàgin abans d’hora.
  • Servir-ho ben calent.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Quan vagis a comprar assegura’t que l’origen dels aliments és proper a casa teva i no ve de molt lluny. Aquests seran més gustosos i contribuiràs a reforçar el comerç local i a reduir les emissions de diòxid de carboni associades al transport.
  • Mentre dura el procés de cocció tapeu els recipients per evitar pèrdues de calor i abaixeu el foc quan s’arribi a la temperatura correcta. Amb aquesta acció podem estalviar entre un 20 i un 30% d’energia.
RECICLA:

Restes de menjar, la pell de les cebes i dels alls i de les patates, el paper de carnisseria de la vedella

L’envàs de la xocolata en pols, l’envàs de les pastilles de caldo, el paquet de la sal, l’ampolla de plàstic de l’oli.

El pot del pebre, l’ampolla de vidre de l’oli.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Montserrat Nadal Martí

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>