Croquetes de llegums

INGREDIENTS

Llegums (llenties, cigrons, mongetes seques)
Ou
Farina blanca
Farina de galeta
Oli

QUÈ PODEM APROFITAR:

Els llegums sobrers del típic “potaje”

ELABORACIÓ:
  • Escorrem les mongetes seques, cigrons o llenties que hagin sobrat.
  • Les passem per un passapuré o amb una forquilla, fins aconseguir una pasta més o menys homogènia.
  • Fem boletes i les enfarinem amb farina, ou i pa ratllat.
  • Les fregim en una paella amb oli ben calent.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Eviteu que la flama del fogó sobresurti de la base del recipient o que aquest sigui més petit que el fogó ja que és escalfor que es perd.
  • Compreu els ous a granel i porteu l’ouera de casa.
  • Sempre que puguis busca la utilitat que poden tenir els residus que generes. Pots de llegums de vidre es poden utilitzar per guardar menjar.
RECICLA:

Closques d’ou.

Tap del pot de llegums, ouera dels ous (si és de plàstic), envàs de la farina (si és de plàstic), ampolla de l’oli (si és de plàstic).

Envàs de la farina (si és de cartró), ouera dels ous (si és de cartró).

Pot de les llegums, ampolla de l’oli (si és de vidre).

RECEPTA PROPOSADA PER:

Lluïsa Martínez Torondel

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>