Croquetes de bledes i fruits secs

INGREDIENTS

1 manat de bledes
1 ceba
2 grills d’all
200 g de fruits secs (qualsevol que tingueu per casa)
175 g de farina
175 g de mantega
500 ml de llet
Farina, ou i pa ratllat per arrebossar

QUÈ PODEM APROFITAR:

Les restes de fruits secs que estan esmicolades al fons de les bosses.

ELABORACIÓ:
  • Talleu les bledes i bulliu-les durant 10 minuts.
  • Talleu la ceba molt petita i poseu-la a la paella a foc fluix. Quan comenci a estar tova, afegeix l’all a làmines fines.
  • En una altra paella, poseu la mantega a fondre i després afegiu la farina.
  • Afegiu les verdures i els fruits secs. Remeneu i afegiu la llet i torneu a remenar fins que la massa es separi de les parets.
  • Deixeu refredar la massa i feu les croquetes.
  • Si feu una gran quantitat de croquetes, podeu congelar les que us sobrin.
  • CONSELL: Si teniu excés de bledes, podeu escaldar-les i després fer petits paquets per guardar-les al congelador i anar traient al llarg de l’any.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Si et sobra menjar guarda’l dins un taper i evita utilitzar paper d’alumini o film de plàstic.
  • Evita comprar productes envasats innecessàriament.
  • Si us ha sobrat farina i pa ratllat d’arrebossar, ho podeu guardar per un altre cop que arrebosseu.
RECICLA:

Restes de verdure i closca d’ou, closques de fruits secs (si no són fruits secs pelats).

Bric de la llet, envàs de la mantega, envasos dels fruits secs.

Envàs de la farina.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Àngels Yllescas, l’ecocuinera

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>