Crema de bledes i cigrons amb sal de pernil

INGREDIENTS

1 manat de bledes
2 patates
175 g de cigrons
1 ceba
Oli d’oliva
100 g de pernil
Comí, romaní i orenga

QUÈ PODEM APROFITAR:

Els cigrons de fer caldo i restes de pernil.

ELABORACIÓ:
  • Feu la crema amb ½ ceba, una patata, les bledes i romaní. Quan estigui cuit, tritureu i passeu pel xinès.
  • Feu una altra crema amb els cigrons, ½ ceba, la patata i el comí.
  • Per fer la sal de pernil, poseu entre dos papers de cuina els talls de pernil al forn fins que quedin secs (uns 5-10 minuts al forn a 180 ºC).
  • Deixeu refredar i tritureu-lo fins que sigui una mena de pols.
  • Per emplatar, poseu al centre d’un plat fondo, un motllo rodó i a dins la crema. Per la part de fora del motllo, poseu l’altra crema. Tireu per damunt la pols de pernil i, just quan ho poseu a taula, traieu el motllo.
  • CONSELL:Si teniu excés de bledes, podeu escaldar-les i després fer petits paquets per guardar-les al congelador i anar traient al llarg de l’any.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Evita comprar productes envasats innecessàriament.
  • Sempre que puguis busca la utilitat que poden tenir els residus que generes. Els pots de cigrons es poden utilitzar per guardar menjar o fer conserva casolana. O els potets de les espècies per guardar altres espècies.
  • Compra les espècies a granel són molt més gustoses.
RECICLA:

Restes de verdura.

Tap de l’oli, ampolla de l’oli i pot de les espècies (si és de plàstic), tapa del pot de cigrons, tapa dels pots de les espècies.

Pot de cigrons, ampolla de l’oli i pot de les espècies (si és de vidre).

RECEPTA PROPOSADA PER:

Àngels Yllescas, l’ecocuinera

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>