Cebes farcides

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
4 cebes grosses
150 gr. de carn de porc picada
150 gr. de carn de vedella picada
100 gr. de orellanes i prunes seques
100 gr. de pinyons i panses
1 poma golden
100 gr. de formatge rallat
1 copa de vi blanc
Oli
Sal

QUÈ PODEM APROFITAR:

Es poden fer servir les restes de carn que ens hagin quedat. També queden bé amb peix.
Si voleu aconseguir un formatge rallat original, i a la vegada aprofitar les restes, piqueu-lo vosaltres mateixos.
Amb les restes de les cebes escalivades podem fer sofregits per qualsevol plat.

ELABORACIÓ:
  • Escaliveu les cebes al forn, embolicades amb paper d’alumini.
  • En una paella amb una mica d’oli poseu la carn, els fruits secs i la poma, pelada i tallada en dauets.
  • Afegiu el vi blanc i deixeu reduir-lo. Reserveu.
  • Buideu les cebes i farciu-les amb la barreja anterior.
  • Poseu per sobre una mica de formatge i enforneu fins que estiguin daurades.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Demaneu al vostre carnisser de confiança que us piqui la carn, així reforceu el comerç local i els productes de proximitat.
  • Sempre que pugueu, compreu els fruits secs a granel seran molt més gustosos.
  • Eviteu que la flama del fogó sobresurti de la base del recipient o que el fogó sigui més gran ja que és escalfor que es perd.
  • Feu la llista de la compra per evitar comprar productes innecessaris. Moltes vegades molts d’aquests productes s’acaben llençant.
RECICLA:

La pell de la poma i les cebes.

Paper de la carnisseria.

L’ampolla de vi blanc.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Àngels Yllescas– Eco cuinera

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>