Carn amb “pencas”

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
Vedella a daus (la que hem tret del caldo)
Part blanca de les bledes (ja cuites, les que han sobrat de les bledes amb patates)
Dues pastanagues grans
Una ceba gran
Una cullerada de farina
300 ml d’aigua o caldo de carn
Oli d’oliva
Sal

QUÈ PODEM APROFITAR:

Aprofitarem al vedella de fer caldo i les “pencas” (part blanca de les bledes) que sobrin de fer bledes amb patates (sobretot quan aquesta part blanca és ampleta).

ELABORACIÓ:
  • Enfarinem les “pencas” y les fregim amb oli.
  • Les apartem en un plat amb una mica de paper de cuina per treure-li l’excés d’oli.
  • Piquem la ceba petita i ratllem la pastanaga.
  • Ho posem tot a fregir en una paella amb oli d’oliva i sal.
  • Quan s’ha daurat una mica afegim la cullerada de farina i la mesclem bé durant uns 15 – 20 segons.
  • Afegim uns 300 ml d’aigua o caldo de carn i ho anem movent fins que espessi una miqueta.
  • Ho pasem tot per la batedora i ho tornem a posar a la paella.
  • Barregem la carn, la verdura arrebossada i la salsa i ho deixem uns 5 o 10 minuts a foc mig, mentre ho anem movent perquè no s’enganxi.
BONES PRÀCTIQUES:
  • Sempre que puguis compra productes a granel, sense envasos innecessaris.
  • No esperis que l’aigua de l’aixeta surti calenta, així estalviem aigua i energia.
RECICLA:

Restes de verdura.

Paper de carnisseria, Ampolla d’oli.

Envàs de la farina.

RECEPTA PROPOSADA PER:

Eva Belmonte i Pons

Bookmark and Share

2 comentaris a l'entrada: Carn amb “pencas”

  1. rosa llobet diu:

    ELS VAIG ENVIAR UNA RECEPTA DE FREDOLICS ESPERO LA PENGIN A LA PAGINA GRACIAS ROSA

  2. Eva diu:

    Acabo de enviar foto del plat acabat, per que us pugueu fer una idea de com queda. Espero que el penjaran el més ràpid possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>