INGREDIENTS
Per a 4 persones:
200 gr. de cigronets de l’Anoia
80 gr. de tomàquets
40 gr. de ceba tendra
60 gr. de pebrot verd
40 gr. de cuscús
1 enciam
Sal
Oli d’oliva verge extra de l’Anoia
1 llimona
QUÈ PODEM APROFITAR:
Si ens queda amanida, es pot completar el dia següent afegint-hi restes d’altres verdures, ous o formatge que ens quedi a la nevera.
ELABORACIÓ:
- Posar els cigrons en remull amb aigua tèbia i bicarbonat el dia abans.
- En una olla amb aigua bullint afegir els cigrons i una mica de sal. Es tenen que bullir a foc lent.
- Deixar que estiguin bullits i apartar del foc. Refredar en la mateixa olla.
- Tallar els tomàquets a daus petits, després de treure-hi les llavors. Reservar.
- Tallar la ceba i el pebrot verd també en daus petits. Reservar.
- Fer el cuscús com indiqui el paquet. Reservar.
- En un bol barrejar tots els ingredients, afegint oli, llimona i sal.
- Tallar l’enciam amb juliana.
- Per emplatar: Posar al fons del plat l’enciam i a sobre la barreja del bol.
BONES PRÀCTIQUES:
- Sempre que puguis compra productes a granel, sense envasos innecessaris.
- En cas d’haver de comprar productes envasats procura que l’envàs sigui de cartró o vidre.
- Sempre que puguis busca la utilitat que poden tenir els residus que generes. El pot de vidre dels cigrons es pot reutilitzar per guardar-hi aliments.
- En el cas que hagis de llençar el pot de vidre, fes-ho sense taps ni tapes.
RECICLA:

Restes de verdura.

Envàs de la sal, ampolla d’oli.

Paquet de cuscús.

Pot de cigrons.
RECEPTA PROPOSADA PER:
Àngels Yllescas, l’ecocuinera
Ahir al taller de Prats de Rei es va comentar que el cuscús és energèticament és una molt bona alternativa a l’arròs, ja que amb dos minuts el tens fet! mmmh quina bona pinta feia l’amanida!
Un altre consell que ens va donar l’Àngels l’ecocuinera és aprofitar el suc dels cigrons per afegir en un caldo i donar-li gust!