All i oli de codony

INGREDIENTS

2 codonys crus
Sal
Oli d’oliva verge extra
1 cabeça d’all

QUÈ PODEM APROFITAR:

Restes de codony
Hi ha moltes formes d’utilitzar el codonyat: all i oli de codony, beixamel amb una mica de codonyat, mandonguilles amb un trosset de codonyat al mig (fer-les com sempre però ficant al centre una mica de codonyat i ja està), unes croquetes de pollastre amb trossets de codonyat, pit de pollastre farcit i arrebossat de pernil dolç, formatge i codonyat, una salsa de formatge amb codonyat per qualsevol carn o peix,…

També recordeu que el codony és una forma natural de perfumar els armaris. Amb les peles i les llavors de codony és fa una gelatina natural que podem fer servir per espessir melmelades, pastissos, etc.

ELABORACIÓ:
  • Agafem els codonys, pelats i tallats a bocinets i els bullim.
  • Una vegada tendres i escorreguts, els posarem en un morter amb els alls pelats i una mica de sal.
  • Anirem afegint a poc a poc, l’oli fins aconseguir l’all i oli.
BONES PRÀCTIQUES:
  • L’all i oli és un ingredient fàcil de fer a casa serà més bo i saludable, i evitem generar nous residus.
  • Ves al mercat amb bosses reutilitzables, el cabàs o el carro. Evitaràs l’ús excessiu de bosses de plàstic.
  • Evitem comprar la fruita, verdura i la carn envasada. Sempre és millor comprar-ho a granel a fruiteria o carnisseria, així ens estalviem molts envasos.
RECICLA:

Restes de codony i all

Ampolla de l’oli (si és de plàstic), envàs de la sal.

Ampolla de l’oli (si és de vidre).

RECEPTA PROPOSADA PER:

Àngels Yllescas, l’ecocuinera

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>