Segon i tercer taller de cuina a Òdena

Els dilluns dia 7 i 14 de Febrer va tenir lloc la segona i tercera sessió de cuina de la campanya Recicla’t a la cuina, a Òdena al CEIP Castell d’Òdena.

Durant la sessió es va parlar sobre la separació selectiva dels diferents residus, explicant que va a cada contenidor: groc: plàstics, llaunes, tetrabricks; verd: ampolles i vidre; blau: paper i cartró. A finals d’aquest any els veïns d’Òdena també faran la recollida selectiva de l’orgànica, així que, al taller es va fer una petita introducció del que s’ha de tirar al contenidor marró: restes de menjar (ossos, closques, restes de verdures, etc), taps de suro, bossetes de tè i infusions, paper de cuina brut, etc.

Una de les assistents ens va explicar un consell per a evitar l’ús de tantes bosses de plàstic: si a la fruiteria hi han dos productes que tenen el mateix preu per Kg, posar totes dues coses a la mateixa bossa.

Durant la sessió es va parlar sobre escalivar verdures, no fa falta embolicar-les amb paper d’alumini ja que la pròpia pell ja protegeix la carn de la verdura, d’aquesta manera evitem residus inútils.

També es va parlar sobre que fer amb l’oli de cuina usat, alguns assistents van comentar que feien sabó casolà i la resta que ho portava a la deixalleria on es fa servir per produir biocombustible.

Bookmark and Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>