Pregunta-ho als cuiners…

Com es fa la taronja confitada ? i el cabell d’àngel?

Conxi Maurel
Per veure la resposta clica a comentaris

Bookmark and Share

4 comentaris a l'entrada: Pregunta-ho als cuiners…

  1. administradora diu:

    Hola Conxi, justament l’Àngels l’ecocuinera ens va enviar la recepta de la taronja confitada que ha portat per tastar en els tallers de cuina:

    INGREDIENTS: Pells de taronja
    300 g de sucre
    300 ml d’aigua

    ELABORACIÓ: Tallem les pells de taronja en tires o dauets.
    Posem aigua a bullir en un cassó.
    Submergim les pells tallades dins l’aigua i les deixem un minut.
    Traíem les pells i deixem que torni a bullir l’aigua.
    Tornem a ficar les pells un minut i les traíem.
    Tornem a repetir l’operació un altre cop.

    En un altre cassó posem l’aigua i el sucre i les pells de taronja.
    Ho posem al foc i deixem que bulli durant tres minuts.
    Apaguem el foc i retirem el cassó, deixant les pells a dins.
    A l’endemà tornem a fer-les bullir durant tres minuts, apaguem el foc deixant les pells dintre.
    Tornem a repetir l’operació un tercer dia. Deixem refredar i les traiem.

  2. administradora diu:

    Ara només falta la recepta de cabell d’àngel, algú sap com es fa?

  3. Sergi Salvany diu:

    dons justament vaig fer cabell d’angel i m’ha quedat molt bo així que anoto recepta i procediment.

    carbassa
    sucre
    un pal de canyella

    Netegem bé la carbassa, la trossegem a trossos (com puguem doncs costa bastant) i directament la posem a bullir durant uns 30 min. fins que veiem que la pell és tova. parem el foc, colem la carbassa, i en compte de no cremar-se treiem la pell, els pinyols i els fils llargs que envolen els pinyols. La resta (la carn de la carbassa) la recuperem i la pesem. Ho fiquem altre cop a l’olla, i li afegim el sucre a proporció 3/4 de sucre per Kg de carbassa. Afegim la canyella. Ho posem al foc lent, i anem remenant fins que el sucre es fongui. Deixem que vagi bullint a poc a poc durant una hora aprox. remenant sovint per ajudar a desfilar la carbassa i que fagi els fils caracteristics. Un cop passada l’hora veurem com canvia de color.. ja està llest. No deixeu espessir gaire doncs quan es refreda s’espessa bastant. Ho posem en pots de vidre i si volem que ens aguanti més de 15 dies caldrà que ho envasem al buit. Si no no cal.

    Jo mel menjo sol amb pa torrat! bonissim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>